16 iul. 2009

Marilyn Monroe

Banuiesc ca o stim cu totii pe Marilyn Monroe.Eu n-o stiam...Auzisem doar de ea dar nu stiam nimic despre ea, pana nu am vazut un film despre ea.Si vreau sa spun ca nu mai vazusem o frumusete ca ea.Si acum o sa spui ca 'da...cu o tona de machiaj puteam fi Miss Universe.'
Ea este mai mult decat atat.
Te intrebi dc scriu despre ea?Pentru ca m-a impresionat.
Stiai ca pe Marilyn Monroe o chema defapt Norma Jeane Mortensen, s-a nascut exact de ziua copilului 1 iunie 1926 si a decedat in 5 august 1962, la 36 de ani.este fara îndoiala cel mai celebru star cinematografic, sex simbol şi diva pop al secolului douazeci. Circumstantele misterioase ale mortii lui Marilyn au fost subiectul multor speculatii, dar nu au reusit sa-i stirbeasca reputatia de cea mai legendara figura publica a tuturor timpurilor.
Ea a fost incredintata cand era mica unor parinti adoptivi, la sud-vest de Los Angeles unde a trait pana la varsta de 7 ani.
In septembrie 1941, Norma Jeane si-a reintalnit mama.
In anul 1953, Monroe juca intr-un film cu buget mare, Niagara.Niagara a ajutat-o pe Monroe sa devina senzatia momentului aproape peste noapte.
'Gentlemen Prefer Blondes' a fost un musical exceptional de indraznet pentru acele timpuri, si azi este privit ca una dintre cele mai bune comedii din toate timpurile de catre numerosi critici.Autoironia rolului lui Monroe de showgirl cautatoare de aur, Lorelei Lee, este general considerat ca unul definitor pentru eforturile sale cinematografice.
Aparitiile ei in 'Diamonds Are a Girl's Best Friend' sunt printre cele mai cunoscute scene din cariera lui Monroe.Ea a mai jucat in 'How to Marry a Millionaire', 'River of No Return' si musical-ul 'There's No Business Like Show Business'.Dupa incheierea filmarilor la The Seven Year Itch la inceputul lui 1955, ea incheie contractul si abandoneaza Hollywood-ul pentru a studia actoria la The Actors Studio in New York.
In 1959 ea inregistreaza cel mai mare succes al cariere jucand alaturi de Tony Curtis si Jack Lemmon in comedia lui Billy Wilder 'Some Like It Hot'.
Marilyn Monroe a fost casatorita de 3 ori.Sotii ei au fost James Dougherty , casatorindu-se pe 19 iunie 1942 si pe 13 seprembrie 1946 au divortat.Pe 14 ianuarie 1954 s-a casatorit cu star-ul de baseball Joe DiMaggio si in 24 octombrie la 274 zile de casatorie , Marilyn a depus actele de divort.Pe 29 iubie 1956, Monroe s-a casatorit cu Arthur Miller.Casatoria lor a inceput sa scartaie si au divortat pe 24 ianuarie 1961.Monroe si DiMaggio si-au reluat relatia dupa divortul ei de Arthur Miller.Ea s-a reintors la caile auto-distructive increzandu-se in oameni pe care DiMaggio ii credea nocivi pentru ea.
Dupa ce Marilyn Monroe a decedat, timp de douazeci de ani, DiMaggio a pus de 3 ori pe saptamana 12 trandafiri la mormantul lui Monroe.Spre deosebire de ceilalti 2 soti.DiMaggio a murit pe 8 martie 1999 dupa un lung cancer.

Viata lui Marilyn Monroe e mult mai complexa, eu am sustras doar ce am considerat ca e mai important.Sursa: http://wikipedia.ro/

3 comentarii:

Oana spunea...

Intr-adevar o persoana impresionanta, cu o viata demna de a fi povestita. Ma bucur ca ai scris despre ea, si pe mine m-a impresionat!

Deutza spunea...

La fel k si tine, nu stiam nimic despre ea pana sa vad filmul despre viata ei, care m-a impresionat chiar foarte mult. :)

Anonim spunea...

dar stiai ca domnei monroe nu prea ii placea sapunul? uneori pe platoul de filmare colegii se plangeau ca mirosea oribil....